SCALING UP ORGANISATIE ONTWIKKELING

Verne Harnish, DE Amerikaanse bedrijfskundige Goeroe schreef het boek; “Scaling up, de groeiformule”. Een boek dat antwoord geeft op belangrijke vragen als:

  • Hoe kan ik mijn organisatie laten groeien dit jaar?
  • Hoe richt ik mijn organisatie in voor duurzame en constante groei?
  • Hoe maak ik een helder en strategisch en operationeel plan voor mijn mensen.

4 elementen zijn doorslaggevend en worden in zijn boek uitgewerkt, te weten:

  1. Mensen
  2. Strategie
  3. uitvoering
  4. Cash

Een leiderschapsteam ontstaat meestal wanneer een bedrijf ongeveer 10 tot 25 medewerkers heeft. Er komen afdelingen bij, waardoor het voor de ondernemer niet meer haalbaar is om alles zelf te doen. Dit is vaak een moeilijk moment voor de ondernemer, die taken moet loslaten en verandert van allesdoener naar manager van de organisatie

De fase waarin jouw organisatie zich bevindt, bepaalt sterk welke prioriteiten en strategieën je moet hanteren. Of je nu een startup bent, een scale-up, of een gevestigd MKB-bedrijf, elke fase heeft zijn eigen unieke uitdagingen en vereisten.

Startups hebben vaak andere prioriteiten dan volwassen bedrijven. De focus ligt vaak op initiële investeringen en het behouden van kritische kennisdragers. Dit betekent dat je strategisch moet nadenken over waar je investeert en hoe je sleutelpersonen binnen je organisatie behoudt.

Scale-ups bevinden zich in een fase waarin verdere structurering en rolverandering noodzakelijk zijn. Nieuwe posities moeten worden gecreëerd, verantwoordelijkheden veranderen, en er zijn mogelijk nieuwe medewerkers nodig. Dit vereist een goed doordachte aanpak voor interne processen en medewerkersontwikkeling.

Op zoek naar meer informatie over deze methode, neem contact met ons op.

 

Bij Tellart (experience design studio) heb ik als HR niet alleen de HR compliancy binnen het bedrijf op orde gebracht, maar ook de eerste contouren van de Scaling-up methodiek voorgesteld als basis voor een verdere organisatieontwikkeling.