Human Resources

Zelfs als generalist kunnen we niet alles willen doen. Sommige onderdelen vragen om een specialisme en wij hebben dan ook een keuze gemaakt van de meest belangrijke onderwerpen waar we kennis van hebben, die echt waarde toevoegen en waar we als “Partner in duurzame groei” graag aan werken.

 

Ontdek de Kracht van het DISC Model voor Teams en Individuen

Wil je dat jouw team, management of bestuursorgaan beter en effectiever samenwerkt? Maak dan kennis met de DISC-methode, een krachtig instrument voor optimale samenwerking.

Wat is het DISC Model?
Het DISC-model biedt waardevol inzicht in jouw gedrag en drijfveren, evenals die van je collega’s. Door deze inzichten leer je niet alleen jezelf beter kennen, maar ook de mensen met wie je samenwerkt. Het DISC-model helpt je begrijpen wat anderen belangrijk vinden en hoe je communicatievoorkeuren zowel in je werk als privéleven consistent zijn.

Waarom Kiezen voor DISC?

Versterk Teamdynamiek: Ontdek hoe je het beste kunt samenwerken met collega’s die andere werkstijlvoorkeuren hebben.
Verbeter Communicatie: Leer effectiever communiceren door inzicht in de communicatiestijlen van anderen.
Verhoog Effectiviteit: Begrijp hoe je jouw relaties kunt optimaliseren en samen sterker kunt staan.

Wat Biedt Eissens HR Legal?

Bij Eissens HR Legal zijn wij gecertificeerd om het DISC-model toe te passen in zowel teamworkshops als individuele coaching sessies. Geert Jan Eissens is een gecertificeerd DISC-trainer, en wij staan klaar om jouw team of organisatie te ondersteunen.

Interesse?
Wil je meer weten over hoe het DISC-model jouw team kan versterken? Vraag vandaag nog een offerte aan via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op. Ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen jouw organisatie!

Organisatieontwikkeling:  Pas je Strategie Aan op Jouw Groei
De fase waarin jouw organisatie zich bevindt, bepaalt sterk welke prioriteiten en strategieën je moet hanteren. Of je nu een startup bent, een scale-up, of een gevestigd MKB-bedrijf, elke fase heeft zijn eigen unieke uitdagingen en vereisten.

Startups hebben vaak andere prioriteiten dan volwassen bedrijven. De focus ligt vaak op initiële investeringen en het behouden van kritische kennisdragers. Dit betekent dat je strategisch moet nadenken over waar je investeert en hoe je sleutelpersonen binnen je organisatie behoudt.

Scale-ups bevinden zich in een fase waarin verdere structurering en rolverandering noodzakelijk zijn. Nieuwe posities moeten worden gecreëerd, verantwoordelijkheden veranderen, en er zijn mogelijk nieuwe medewerkers nodig. Dit vereist een goed doordachte aanpak voor interne processen en medewerkersontwikkeling.

Voor familiebedrijven die onderdelen verkopen of overnames ondergaan, is de organisatieontwikkeling eveneens cruciaal. De transitie kan leiden tot veranderende verantwoordelijkheden en de noodzaak om processen te verbeteren. Dit kan ook resulteren in het creëren van nieuwe posities en het aantrekken van nieuw personeel.

In alle groeifases is het essentieel om interventies op maat te bieden. Dit kan variëren van het faciliteren van teambuilding sessies tot het aanbieden van uitgebreide change leadership programma’s. Of je nu kiest voor workshops met persoonlijkheidstesten zoals het DISC-model of diepgaande leiderschapstrajecten, de juiste ondersteuning is cruciaal voor een succesvolle transitie.

Laat jouw organisatie groeien met de juiste begeleiding. Elke onderneming heeft een uniek groeipad en specifieke behoeften. Kies de ondersteuning die past bij jouw fase van ontwikkeling en zorg voor een soepele en effectieve groei.

 

Talentontwikkeling:  De Sleutel tot Gemotiveerde Medewerkers

In de moderne werkomgeving is het cruciaal dat bedrijven investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. Mensen willen niet alleen een baan, maar ook de mogelijkheid om te groeien en zich te ontwikkelen. Er zijn drie belangrijke factoren die bijdragen aan het enthousiasme en de motivatie van medewerkers:

  1. Vrijheid van Handelen (Autonomy): Medewerkers willen zelf bepalen hoe en wanneer ze hun taken en verantwoordelijkheden uitvoeren binnen bepaalde duidelijke kaders. Deze autonomie geeft hen de ruimte om hun werk op hun eigen manier te doen en bevordert hun betrokkenheid en creativiteit.
  2. Waarde en Doel (Purpose): Het is essentieel dat medewerkers begrijpen hoe hun werk bijdraagt aan een groter doel. Ze willen het gevoel hebben dat hun bijdrage waardevol is en een positieve impact heeft op het bedrijf en de maatschappij.
  3. Eigen Ontwikkeling (Mastery): Talentontwikkeling speelt een sleutelrol in de tevredenheid van medewerkers. Iedereen wil groeien en zichzelf verbeteren. Een bedrijf moet daarom mogelijkheden bieden voor persoonlijke en professionele groei om de motivatie en betrokkenheid van medewerkers te waarborgen.

Het ontwikkelen van een effectief talentontwikkelingsprogramma is onmisbaar voor elk bedrijf. Een goed ontworpen programma creëert een leeromgeving die inspireert, innoveert en motiveert. Dit leidt tot een lerende organisatie waarin medewerkers continu worden uitgedaagd en ondersteund in hun groei. Door te investeren in talentontwikkeling versterk je niet alleen de prestaties van je medewerkers, maar ook het succes van je onderneming op lange termijn.

 

Arbeidsvoorwaarden en CAO’s:  Wat Je Moet Weten

In Nederland zijn er 1100 collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO’s). Ongeveer 250 van deze CAO’s zijn van toepassing op specifieke bedrijfstakken of sectoren, terwijl de resterende 850 CAO’s van kracht zijn binnen afzonderlijke ondernemingen of concerns. Ook kleinere bedrijven kunnen te maken krijgen met een CAO als ze onder de werkingssfeer ervan vallen. Bijna de helft van de MKB-ondernemers werkt met een CAO, maar niet iedere ondernemer is op de hoogte van de toepasselijkheid van een CAO. Wij bieden deskundig advies om duidelijkheid te scheppen.

Kleinere bedrijven met maximaal 250 medewerkers hebben vaak geen CAO en willen ook niet onder de verplichtstelling van een CAO vallen. Startups en scale-ups geven er vaak de voorkeur aan om zelf hun arbeidsvoorwaarden en beloningsstrategieën te bepalen. Wij helpen ondernemers bij het opstellen en uitwerken van een op maat gemaakt arbeidsvoorwaardenbeleid. Juist bij startups en scale-ups zien we veel meer ruimte om een HR-strategie te bepalen die bijdraagt aan een ‘Great place to work’ Daarmee wordt belonen veel breder dan de ‘op geld waardeerbare’ benefits.

Daarnaast bieden wij ondersteuning bij complexe projecten zoals overnames en overgang van ondernemingen, evenals bij het opzetten van ingewikkelde voordelen zoals pensioenregelingen en diverse vormen van werknemersparticipatie. Onze expertise zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op alle aspecten van arbeidsvoorwaarden.

Neem contact met ons op voor professioneel advies en begeleiding bij het vormgeven van je arbeidsvoorwaarden en CAO-beleid.

 

Verandermanagement:  Effectieve Strategieën voor Succesvolle Transformaties

In de moderne zakelijke wereld worden organisaties vaak geconfronteerd met een constante stroom van veranderingen, complexe situaties en onverwachte gebeurtenissen. Of het nu gaat om overnames, reorganisaties of snelle groeispurten, het behouden van overzicht en invloed op de koers van je organisatie kan een uitdaging zijn. Hoe manage je deze veranderingen effectief? Hoe krijg je je medewerkers in beweging en hoe ga je om met tegenstrijdige belangen en weerstand?

De Kern van Succesvol Verandermanagement

Effectief verandermanagement vereist dat je mensen kunt betrekken, verbinden en inspireren. Het draait om het transformeren van de ‘plek der moeite’ naar de ‘plek der mooite’. Hoewel dit soms oncomfortabel kan aanvoelen, is deze spanning vaak noodzakelijk voor vooruitgang. Veranderingen zijn onontkoombaar en iedere onderneming zal ermee te maken krijgen. Het traditionele top-down besturen is niet langer effectief; succesvolle verandering moet vanuit de organisatie zelf komen.

Onze Aanpak voor Verandermanagement

Wij bieden uitgebreide ondersteuning bij het navigeren door veranderingsprocessen. Onze aanpak richt zich op het creëren van betrokkenheid en motivatie binnen jouw organisatie, het overwinnen van weerstand en het effectief managen van tegenstrijdige belangen. Door samen te werken met jouw team zorgen wij ervoor dat veranderingen soepel en succesvol worden doorgevoerd.

Waarom Kiezen Voor Onze Verandermanagement support?

Holistische Benadering: Wij begrijpen dat elke organisatie uniek is en bieden op maat gemaakte oplossingen die passen bij jouw specifieke behoeften en situatie.
Empowerment van Medewerkers: We helpen je bij het creëren van een cultuur waarin medewerkers zich betrokken voelen en klaar zijn om veranderingen te omarmen.
Effectieve Communicatie: Onze strategieën zorgen voor duidelijke en open communicatie, wat cruciaal is voor het behalen van succes in veranderingsprocessen.
Ervaring en Expertise: Met jarenlange ervaring in verandermanagement hebben wij bewezen effectieve methoden en technieken ontwikkeld die werken.

Laat ons je helpen om de uitdagingen van verandermanagement om te zetten in kansen voor groei en succes. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende consultatie en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen bij het realiseren van een soepele en succesvolle transformatie.

 

Leiderschap: De Sleutel tot Succesvolle Organisaties

Duizenden boeken zijn geschreven over leiderschap, maar de essentie blijft hetzelfde: als leider inspireer je anderen en motiveer je hen om het gewenste gedrag in jouw organisatie te vertonen. Succesvol leiderschap is diep geworteld in de kernwaarden van een organisatie en het karakter van de leider.

De Rol van Leiderschap in Jouw Organisatie

Bij het evalueren van leiderschap binnen jouw organisatie zijn er enkele belangrijke vragen om te overwegen:

  • Past de Huidige Leiderschapsstijl bij de Organisatie en Medewerkers?
    Het is cruciaal om te onderzoeken of de manier waarop leiderschap wordt uitgeoefend overeenkomt met de behoeften en verwachtingen van de medewerkers en de organisatie als geheel.
  • Is de Aansturing in lijn met de Bedrijfscultuur en Waarden?
    De leiderschapsaanpak moet naadloos aansluiten bij de bedrijfscultuur en de kernwaarden van de organisatie om coherentie en consistentie te waarborgen.
  • Hoe Ga je Om met Overnames en Integraties?
    Bij de overname van een nieuw bedrijf en de integratie ervan in jouw organisatie, is het belangrijk om te begrijpen hoe je verschillende leiderschapsstijlen en bedrijfsculturen kunt harmoniseren.
  • Hoe voorkom je Botsende Leiderschapsstijlen en Verschillende Culturen?
    Het voorkomen van conflicten tussen verschillende leiderschapsstijlen en bedrijfsculturen is een uitdaging, maar met een strategische aanpak kun je deze uitdagingen succesvol overwinnen. Daarin speelt een Holistische Aanpak voor Effectief Leiderschap een belangrijke rol.

Leiderschap kan ingewikkeld zijn, maar het is oplosbaar. Het vereist een consequente en eerlijke overkoepelende aanpak. Door de juiste strategieën toe te passen, kun je een harmonieuze en productieve werkomgeving creëren die effect heeft op alle medewerkers en bijdraagt aan het succes van de organisatie.