HR prioriteiten 2023

1. Werving van talent: Het aantrekken en aannemen van het juiste talent is cruciaal voor het succes van elk bedrijf, maar het is vooral belangrijk voor een groeiende organisatie zoals een scale-up die snel moet uitbreiden. De HR expert/BP moet het beste talent dat op de markt beschikbaar is kunnen identificeren en werven, en zorgen voor een naadloos onboardingproces.

2. Arbeidsvoorwaarden: Het bieden van concurrerende arbeidsvoorwaarden is essentieel voor het aantrekken en behouden van toptalent. HR-teams moet een arbeidsvoorwaardenbeleid ontwikkelen en implementeren dat afgestemd is op de doelstellingen van het bedrijf en concurrerend is met de normen van de sector.

3. Compliance en juridische kwesties: De HR expert/BP moet ervoor zorgen dat het bedrijf voldoet aan alle relevante arbeidswet- en regelgeving en dat arbeidsscontracten en -beleid juridisch in orde zijn. Het is essentieel dat het bedrijf wordt beschermd tegen juridische en reputatierisico’s.

4. Betrokkenheid en behoud van werknemers: De betrokkenheid (engagement) en het behoud (retention) van werknemers zijn cruciaal voor het succes van elk bedrijf, maar ze zijn nog kritischer voor scale-ups. HR moet strategieën ontwikkelen en implementeren om werknemers gemotiveerd en betrokken te houden en zich in te zetten voor de doelstellingen van het bedrijf. Daarnaast flexibiliteit bieden in de nieuwe manier van werken (hybride) en zorgen voor een modern DE&I-beleid.

5. Prestatiemanagement: Performance management is cruciaal om ervoor te zorgen dat werknemers hun doelen halen en bijdragen aan het succes van het bedrijf. HR moet prestatiebeheersystemen (SMART) ontwikkelen en implementeren die zijn afgestemd op de doelstellingen van het bedrijf en werknemers zinvolle feedback geven.